Аптечка в дорогу

Аптечка - це необхідна річ на будь-який випадок життя. Згідно з правилами дорожнього руху кожен автомобіль має містити аптечку. При виїзді за кордон паспорт, гроші, туристична страховка та аптечка - це найголовніші чинники успішного відпочинку. А особливо зараз, в умовах військового стану в Україні, кожен має носити з собою турнікет, рукавички та інші складові аптечки тактичної медицини.

Що покласти в аптечку?

Відповідь на це питання залежить від багатьох чинників:

  1. Вид поїздки. У випадку, якщо Ви збираєтеся в екстремальну експедицію, аптечка має відповідати ризикам, які можуть виникнути.

  2. Мета поїздки. Врахуйте напрямок руху - ви плануєте відвідати місто, дику природу, дачу, гори чи країну з високим ризиком.

  3. Сезон поїздки. Літні складові можуть відрізнятися від зимових.

  4. Склад туристів. У випадку, якщо Ви берете людину похилого віку або дитину - теж варто передбачити можливі ситуації.

  5. Види ліків. Потрібно завчасно продумати як приймати певного виду препарат (наприклад, чи потрібно запивати водою чи необхідно підготувати шприц) та чи буде така можливість.

Туристична аптечка - що необхідно?

Замислюючись над тим, які основні ліки мають бути з Вами в подорожі, зверніть увагу на препарати від хронічних захворювань, що Ви вживаєте зараз та які вітаміни Вам необхідні. Також можуть знадобитися:

  • Жарознижувальні та знеболювальні препарати

  • Пластир, бинт, дезінфектор

  • Антиалергічні засоби

  • Препарати для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту

Також завжди варто мати з собою воду та шматочок шоколадки, яка має цукор та може допомогти в екстреній ситуації.

При виїзді в іншу країну завжди пам’ятайте про необхідність оформлення туристичної страховки, яка в критичному випадку допоможе отримати якісну медичну допомогу.

Автомобільна аптечка 

Готову автомобільну аптечку можна замовити в аптеці. Її вміст регламентується українським ДСТУ 3961-2000 «Аптечка медична автомобільна», запровадженим наказом Міністерства економічного розвитку №622 від 11.06.2013 року. Детальніше про те, чому вона необхідна та як зібрати автомобільну аптечку самостійно - читайте в статті.

Тактична аптечка 

Кожен день цивільні люди страждають від ракет, бомб та уламків російських снарядів. Втратити життєвонеобхідний об’єм крові можливо швидше, ніж за хвилину у разі отримання серйозної травми. Саме тому, кожен українець має мати при собі тактичну аптечку, яка містить:

  • Турнікети для зупинки масивної кровотечі

  • Гемостатичні бинти та тампонади

  • Рукавички

  • Інші засоби порятунку

Аптечки бувають різні, але пам’ятайте, що обов’язково вони мають бути адаптовані під Ваші плани та можливі ризики.