Бронювання номерних знаків в МВС онлайн

Є окрема категорія автовласників, що полюбляють “особливі номери” на своєму автомобілі. Якщо раніше отримати красиві цифри було складно й в багатьох випадках дуже дорого, то зараз все працює трохи простіше. Ми розкажемо про можливість бронювання “крутої послідовності” номерних знаків. А також де це можна зробити і скільки це буде коштувати.

Перевірка наявності номерних знаків

Перед тим, як забронювати собі “особливий номер”, його потрібно перевірити й зрозуміти, чи не випередив Вас хтось. Бо вибір номера авто насправді відповідальна процедура, адже це може висвітлювати Вашу бажану дату чи щось особисте. Для цього існує сервіс перевірки наявності платних номерних знаків: посилання.

В формі введення вкажіть:

  • Область в якій буде відбуватись реєстрація

  • Точний сервісний центр

  • Тип Вашого транспортного засобу

  • Бажану комбінацію цифр

В результаті Ви побачите перелік вільних номерних знаків та їх офіційну вартість.

Бронювання номерних знаків

Після того, як Ви підібрали номерний знак на авто потрібно забронювати за собою право оформити цей номер. Але будьте уважні, бронювання номера відбувається на певний й чіткий проміжок часу, за закінченням якого номерний знак знову буде доступний усім. На сьогодні цей термін складає 10 календарних днів.

Процес бронювання номера:

  1. Зареєструйтесь в електронній черзі кабінету водія

  2. Не раніше ніж за 10 днів до дати запису перейдіть на сторінку вибору номерного знаку та впишіть бажану комбінацію

  3. Сплатіть кошти за бронювання

    1. 360 грн - саме бронювання

    2. 120 грн - послуги сервісу

  4. Зареєструйте авто і отримайте свої номерні знаки в МВС

Також вартість номерних знаків в залежності від комбінації можуть коштувати від 4 800 грн до 36 000 грн.

Якщо термін зберігання номеру (10 діб) пройде і бронювання автоматично знімається, то Ви можете подати запит на повернення коштів бронювання та послуг сервісу.

В МВС заявляють, що тепер реєстрація номерних знаків проходить просто й швидко, а головне без корупції. Слідкуємо за ситуацією і сподіваємось, що МВС незабаром всі можливі послуги з автомобілями й номерними знаками зроблять прозорими й доступними для кожної людини.