Яка сума покриття за страховкою Зелена карта?

Будь-який вид страхування має певну вартість, в залежності від терміну дії та інших параметрів, а також суму страхового покриття. Так, наприклад, купуючи туристичний страховий поліс, Ви можете обрати варіант зі страховою сумою від 30 000 євро та розширити її за додаткову оплату. Автоцивілка також має свої ліміти, які у 2023 році становлять 130 000 грн на майно та 260 000 грн на життя та здоров’я третіх осіб. Завжди виникають питання - яка страхова сума за Зеленою карткою? Чи вона однакова для різних країн світу? Скільки випадків покриває страховка при настанні ДТП за кордоном? Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні.

Розмір ліміту відповідальності (страхова сума) за ДТП в країнах світу

Вартість Зеленої карти однакова для відвідування різних країн Європи (окремим напрямом виділяють Молдову та Азербайджан). Попри це, розмір виплат у різних країнах світу може суттєво відрізнятися. Ліміти регулюються законодавчо окремо для всіх 43 країн-учасниць системи “Зелена карта”. У таблиці надано максимальні суми покриття страхових випадків у 2023 році в країнах, де діє поліс Грін карти.

На всіх
На 1 людину
КраїнаПерсональні травмиМатеріальні збитки

Які ризики покриває поліс Зеленої карти?

Міжнародна страховка Зелена карта є аналогічною до української автоцивілки. Вона покриває шкоду, заподіяну майну та здоров’ю постраждалих третіх осіб. Тобто поліс забезпечує цивільну відповідальність при настанні ДТП за провини власника автостраховки. Розрахувати вартість за необхідними параметрами можна в нашому калькуляторі та отримати електронний варіант страховки за лічені хвилини.