Накопичувальне страхування в Європі: Загальні питання

Багато клієнтів звертаються до нас з такими питаннями: Що таке накопичувальне страхування? Що дає накопичувальне страхування в Європі? Навіщо воно взагалі потрібне?

У цій статті максимально зрозуміло розкрито тему накопичувального страхування та описано його основні засади. Почнемо з того, що це таке.

Накопичувальне страхування – це вид страхування у якому Ви, грубо кажучи, вкладаєте гроші у своє майбутнє чи майбутнє Ваших рідних.

Що під цим мається на увазі? Все дуже просто. Ви знаходите страхову компанію, яка пропонує цей вид страхування та укладаєте з нею договір. У цьому договорі Ви вказуєте суму, яку хотіли б отримати наприкінці строку страхування. Залежно від цієї суми Ви платитимете різну суму на місяць. Чим більша сума виплати, тим, відповідно, більший Ваш щомісячний внесок.

Навіщо взагалі вигадали такий вид страхування? Ось, наприклад, ви зараз отримуєте якусь суму грошей, і хочете, щоб потім у Вас був свій невеликий стан, як то кажуть «відтягнутися в старості». У разі вашої смерті Ви можете написати, кому хотіли б передати ці гроші. Ви можете спокійно переписати свою «спадщину» своїм дітям, і тоді Ви будете впевнені, що вони зможуть прожити, і можливо навіть почати кар'єру з цих коштів.

Як працює система накопичувального страхування?

Ви зобов'язані вносити щомісяця певну суму грошей, зазначену в договорі. Якщо з Вами щось трапиться, Ваші рідні отримають повну суму і не продовжуватимуть платити за Вас. Однак Ви повинні розуміти, що переплатите суму грошей протягом усього часу Вашого вкладення. Принцип дії нагадує «кредит» у банку. Тільки Ви спершу платите, а потім Вам віддають гроші. І кожна страхова компанія має свій % бар'єр, який Ви переплатите у разі.

Дбайте про своє майбутнє і думайте про своїх спадкоємців. Всього вам найкращого!