Чи потрібно переоформляти авто після смерті власника?

Керування автомобілем передбачає наявність відповідних документів, а також діючого полісу страхування ОСЦПВ. Але що робити, якщо власник автомобіля помер? Хто має право керувати транспортним засобом та які дії потрібно для цього виконати? 

Хто може їздити на авто після смерті власника?

Бути водієм автомобіля, власник якого помер, може будь-яка особа. Для цього достатньо мати відповідні документи, а саме техпаспорт, посвідчення водія та діючий поліс автостраховки. Через 6 місяців можна вступити у спадщину, підтвердивши документально на це своє право. Для цього потрібно звернутися до нотаріуса.

Оформлення автостраховки без власника

Перед користуванням автомобілем обов’язково перевірте наявність діючого полісу страхування. Детальніше процес перевірки описаний у цій статті

У разі, якщо страховка на автомобіль не оформлена, потрібно купити ОСЦПВ. Зробити це за кілька хвилин можна на нашому сайті за допомогою зручного калькулятора. Оформити поліс може будь-яка особа.

Як оформити поліс Автоцивілки?

Усе, що Вам потрібно - документи на авто, на водія, а також наш сайт.

Виконайте прості дії:

  1. Введіть параметри у калькуляторі   

  2. Оберіть бажаний варіант серед наявних пропозицій. Для цього порівняйте ціни, страхові компанії, рейтинги та інші дані

  3. Заповніть форму замовлення даними з документів

  4. Проведіть оплату зручним способом

  5. Перевірте страховку, що надійшла на вказаний імейл

Також Ви можете зареєструватися на нашому сайті для збереження страховок, відслідковування терміну дії та отримання важливої інформації. 

Отримання відшкодування у разі ДТП

Автоцивілка покриває витрати, пов’язані з третіми особами та їхнім майном. Отже, у разі ДТП за Вашою провиною, навіть якщо власником автомобіля Ви не являєтеся, страхова компанія бере на себе виплати за наявними пошкодженнями. 

Але якщо дорожньо-транспортна пригода сталася саме за провини іншого учасника, тобто виплату маєте отримати Ви, то потрібно буде довести право керування (за допомогою доручення чи інших підстав).