Який розмір штрафу за непристебнутий ремінь у 2024?

Згідно правил дорожнього руху (ПДР) кожен водій має обов'язок бути пристебнутим й пристібати кожного пасажира на передньому та задніх сидіннях. По-перше, це безпека кожного пасажира. По-друге, у випадку ДТП водій несе кримінальну відповідальність за серйозно травмованих пасажирів, що були не пристебнуті.

Розмір штрафів за непристебнутий пасок безпеки

Є основні категорії штрафів:

  1. 510 грн - штраф у цьому розмірі доведеться сплатити водію, що вирішив їхати неспристебнутим. Будьте уважні, що цю суму необхідно також буде сплатити за кожну непристебнуту людину в салоні авто

  2. від 2400 до 8500 грн - доведеться сплатити водію транспортного засобу у випадку ДТП з непристебнутим ременем

Хто може їздити без ременя безпеки?

Раніше були категорії людей, такі як таксисти, інструктори, інваліди або люди в спецтранспорті, яким було дозволено їздити без ременя безпеки. Але з останніми змінами всі люди в авто мають бути пристебнутими.

Хто платить штраф за ремінь безпеки?

За недотримання правил дорожнього руху штраф сплачує саме водій автомобіля. Саме тому, в інтересах водія придушувати будь-яке повстання пасажирів на цю тему.

Вимоги до людей чий зріст до 145 см

Зміни в правилах дорожнього руху відбулись й на рівні зросту та віку людини. Раніше діти до 12 років обов'язково мали сидіти лише в дитячому автокріслі, але згідно змін ПДР 2024 автокріслом мають користуватись усі, чих зріст до 145 см.

Чи можна ставити “заглушку” замість ремня?

Новітні технології мають одночасно переваги й недоліки. Вихід нових автомобілів з системою перевірки пристібнутого ременя безпеки спонукає “розумних українців” до використання так званих “заглушок”. Люди не хочуть постійно чути звуки коли ремінь не пристебнутий і роблять жахливу річ - обманюють систему безпеки.

Ми не будемо описувати наскільки це погане рішення, але скажемо, що більшість смертей в ДТП саме через те, що людина була не пристібнута. Звичайно, пасок безпеки може нанести чисельні травми, але в більшості випадків й може врятувати життя. Завжди вимагайте від себе та своїх пасажирів користуватись ременем за призначенням.