Страховка чи страхівка - як правильно?

Страховка чи страхівка

Правильніше казати "страховка" - це не є запозиченням з російської мови. Однак, при введенні запиту Гугл зрозуміє будь-яку форму - "страхування", "страховка", "поліс страхування", “договір страхування" та навіть "страхівка". 

Які є види страховки?

Є обов’язкове та добровільне страхування, ризикове та накопичувальне. Страхування авто поділяється на ті види, що діють при перебуванні автомобіля на території України. Наприклад, ОСЦПВ (або Автоцивілка) або добровільне КАСКО. А також ті види страхування, що оформлюються на авто для поїздки за кордон. Наприклад, обов’язковий договір Зелена карта. 

Також існує страхування життя. Для поїздки в інші країни оформлюють договір туристичного страхування, для занять спортом страховку від нещасного випадку, а для накопичень на тяжкі хвороби чи випадок смерті є накопичувальне страхування. На нашому сайті Ви знайдете всі доступні пропозиції та зможете купити страховку за лічені хвилини.

Правильніше не говорити, а купити страховку

У будь-якому разі, незважаючи на те, як Ви запитаєте оформлення страхового полісу - страховка чи страхівка - наші менеджери зрозуміють що Вам потрібно та нададуть консультацію з усіх питань. Важливо мати обов’язкові договори страхування, такі як ОСЦПВ (страховка на автомобіль для перебування в Україні), Зелена карта (страховка на автомобіль для поїздки за кордон), Туристичне страхування (поліс для подорожуючого), страховка для іноземця та інші види.

Купити автоцивілку за номером авто