МТСБУ заборонили надавати знижки на Зелену карту в Україні

МТСБУ протягом довгого періоду займаються врегулюванням страхового ринку і на цей раз попередили всі страхові компанії, агентів та агрегаторів щодо неможливість надання знижки для клієнтів які купують міжнародний страховий поліс Зелена карта. Заборона буде чинною з 01.01.2023 та при невиконанні цієї вимоги будуть накладатися неприємні штрафи з боку МТСБУ. 

Умови однакові для всіх страховиків?

Зелена карта має однакові умови для її власника, незалежно від компанії, в якій була оформлена. Абсолютно будь-яка страховка має одні й ті самі страхові ліміти, вартість та покриття в залежності від країни. Лише завдяки знижці споживач міг отримати більш приємну ціну. 

Навіщо прибрали можливість надавати знижки на страховку?

Насправді страхові компанії напряму ніколи не могли надавати ціну, що відрізняється від заявленої МТСБУ. Усі страхові компанії мають отримати оплату у повному обсязі вартості страховки. Саме тому в Україні дуже виросла популярність страхових агрегаторів, які продавали поліси страхування по приємним цінам. Та є декілька моментів, що вплинули на заборону знижок: ʼ

  1. Страховим компаніям дуже складно конкурувати зі своїми ж партнерами через більш високу ціну на одну й ту саму послугу

  2. Багато агентів та агрегаторів з метою захоплення ринку надавали знижки більші, ніж це було дозволено. Це приводило до масового зниження цін усіх конкурентів

  3. Люди настільки звикли, що знижка на страховку - це “так і має бути”, що почали зловживати цим при зверненні в страхові компанії та МТСБУ з питанням: “А чому там можуть надавати знижку, а Ви ні?” 

  4. Різна ціна на одну й ту саму послугу приводила клієнтів в замішання, адже складно уявити страховку з однаковими умовами по кардинально різним цінам. В результаті люди не могли визначитися навіщо переплачувати напряму в страховій компанії, якщо можна придбати поліс дешевше 

Що чекає на страховий ринок Зеленої карти в Україні в 2023 році?

Безумовно агрегатори будуть шукати інші методи завоювання клієнтів, такі як бонуси, кешбеки на особистий рахунок для покупки інших страхових продуктів та інші методи.  Проте, в будь-якому разі, якщо МТСБУ буде перевіряти та накладати штрафи на тих, хто не притримується правил, то в найближчому майбутньому ми отримаємо приблизно рівну цінову політику для всіх, хто надає можливість оформлення Зеленої карти споживачу. Та при виборі страховки клієнти будуть звертати увагу на такі параметри:

  • Показники страхових компаній з офіційного джерела МТСБУ щодо швидкості виплат, надійності тощо. 

  • Якість послуг та авторитет страхового агрегатора, агента чи безпосередньо страхової компанії 

  • Зручність оформлення та оплати 

  • Клієнтоорієнтованість, швидкість відповіді та відгуки страховика 

Чому варто обрати KIRINS при оформленні Зеленої карти?

Ми достатньо довгий час знаходимося на території України та протягом цього періоду встигли завоювати велику кількість задоволених клієнтів. Це стало можливим завдяки професіоналізму наших менеджерів, швидкості наданих відповідей на питання клієнтів, зручності оформлення, оплати та повернення страхових полісів. 

З початку війни ми надавали одну з найприємніших цін на Зелену карту українцям, адже розуміли коштовність кожної зекономленої гривні. 

Ми вдячні кожному, хто зробив внесок у наш проект та довірив найважливіше - безпеку особистих коштів та нервів у цей непростий час.